WTC De Toekomst Rekem vzw, een halve eeuw geschiedenis!

WTC De Toekomst is ontstaan op 25 september 1965.

Op 10 januari 1971 werden de twee toen bestaande clubs in Rekem gefuseerd, nl. DeToekomst en Blijf Jong. Onze club is daarmee de oudste club van het Maasland en de vierde oudste club in Limburg (na St-Truiden, Leopoldsburg en Kaulille). Op haar eerste hoogtepunt in de jaren ‘70 telde DTBJ Rekem 69 leden en werd er 123.000 km afgelegd.

Andere hoogtepunten : de organisatie van de Nationale Bijeenkomst voor Wielertoeristen in 1991, waarbij bijna 5000 fietsers (waaronder 2 ministers) naar Lanaken kwamen en de organisatie van de Koninginnerit in de Ronde van Limburg voor Liefhebbers in 1993.

In 2001 werd ons fietsend lid en clubkampioen, Edmond Broeders, uitverkozen tot sportman van het jaar in de gemeente Lanaken.

Begin 2008 veranderden we de naam van onze club terug in de oorspronkelijke benaming: “De Toekomst”.

In datzelfde jaar 2008 startten we met een nieuwe, professionele uitrusting met volledig eigen en uniek ontwerp, dankzij onze gulle sponsors. We richtten in september voor de 2de maal in de geschiedenis de Nationale Bijeenkomst in met een heel gamma aanbod aan fietsmogelijkheden voor de recreant.

In het najaar van 2009 zijn we overgegaan tot de Vlaamse Wielrijdersbond.

 

In het begin van 2014 starten we met een damesafdeling in onze club.

Anno 2018 telt onze club ca.80 fietsende en enkele niet-fietsende leden. Onze leden komen grotendeels uit Rekem, Neerharen, Smeermaas, Maasmechelen, Eisden, Leut, Opgrimbie, Uikhoven, Zutendaal, Veldwezelt, Bilzen en Genk.

We nemen wekelijks deel aan mooie, toeristische routes, meestal zelf georganiseerd of door clubs van vnl. de Vlaamse Wielrijdersbond. Ook speciale ritten als de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, de Sean Kelly Classic en de Friese Elfstedentocht kwamen in het verleden op het programma.

We organiseren zelf een aantal ritten: dit jaar voor de 49ste keer Rekem-Francorchamps-Rekem. Tijdens onze winterse mountainbiketocht in onze bosrijke omgeving mochten we in 2017 ruim 1700 deelnemers verwelkomen, waarbij een aantal bekende wielerprofs (Tom Boonen, Tom Dumoulin, Tim Wellens, e.v.a.)!